top of page
hem2.jpg

Om Sidasih Yoga

Karin Åsa Sidasih heter jag och föddes -78 i Jakarta, Indonesien. Blev adopterad till Sverige och växte främst upp i Växjö (med avstickare till Läjet och Borås). Bor i Lund med min man Kristofer och våra två döttrar.

Det var på Bali, Indonesien, julen 2017 som jag insåg att det var yogalärare jag ville bli. Under en magisk yogaklass i Ubud, kom insikten till mig att jag också vill förmedla känslan jag själv upplever när jag yogar.

 

Väl hemma hittade jag Global Yogas grundutbildningar, MediYoga via Mediyoga institutet och fördjupnings certifiering i Hormon Yinyoga för kvinnohälsan via Yinportalen.

Min historia och vision

Jag har alltid drivits av en vilja att lära ut och förklara saker på ett så enkelt sätt som möjligt. I yogan betyder det att få till en upplevelsen då kroppens alla spänningar får släppa, andningen flödar friare och även tillåta känslor att komma fram. Inte att en position ska se ut på precis ett så exakt sätt som möjligt, utan jag är mer som en guide. En vad vi kallar Global Yoga River Guide. Där man finner harmoni med sig själv, precis som man är och i den kropp som man har.

Blomman jag använder i min logga är en frangipan, ritad av min man. En vanlig blomma i Indonesien och i mitten har han satt en stjärna, då Sidasih betyder "liten stjärna". En påminnelse om mitt ursprung om min sanna yogapassionen dök upp.

2009 kom jag första gången i kontakt med yoga. Vi hade flyttat hem till Sverige från Bryssel och hamnade i vår gamla studentstad Lund. Ellen, vår äldsta dotter var ett år. Hon och jag började gå på mama-baby yoga hos Malin N White, Necessities By Red och blev helt förälskade. Jag fortsatte sen att yoga på Gerdahallen i Lund, där jag bl.a träffade på Nellie Rolf, Yoga i Dalby/Sandby och Maria Johansson, Raja Yoga Lund.

​​

Tidigare i livet från fyra års ålder var dansen det centrala. Jazzdans och en sväng balett. Har alltid haft en blyg längtan efter att bli musikalartist eller danslärare, men de drömmarna försvann i gymnasiet. Jag såg inte ut som förväntades, kände mig inte heller tillräckligt bra. Det blev helt enkelt civilekonom istället.

 

Men livet har sina sätt att visa vad som är menat för var och en av oss. 17 år inom yrket räckte och sen utmattningar på det. Nu är jag på den plats jag ska vara. Just nu i alla fall. Och jag är så stolt och tacksam över att kunna jobba som egenföretagare inom yoga.

 

Så stötta mig! Boka in er på pass och föreslå min kontorsyoga eller onlineyoga på ert företag! Jag lovar att era kollegor och medarbetare kommer uppskatta denna typ av yoga, som passar alla.

Solrosor2_edited.jpg

Ring

+46 70468 1548

Email 

Följ

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page