top of page

Yoga för företag

Stela axlar och kontorsvärk i armar och ben? Svårt med fokus efter lunchen, stressade medarbetare som behöver en energiboost och paus?

 

Sidasih Yoga erbjuder en effektiv yogaform som är anpassad till medarbetares behov ute på företaget. Yogan är mjuka rörelser som görs i vanliga kontorskläder, sittandes på stol och stående positioner.

Kanske planerar ert företag en hälsodag/vecka eller en paus som en teamaktivitet? Jag kan även ha en stående klass varje/varannan vecka.

Jag anpassar yogan till det behov som finns för just ert företag. På plats, digitalt eller en hybrid lösning. Jag kommer då ut på plats och kan samtidigt sända klassen digitalt för dem som jobbar hemma! Naturligtvis på engelska om så önskas.

Företagstjänster

Stols-yoga

20 min yoga som utförs mestadels på stol och ett par stående övningar. Passet fokuserar på nacke, rygg och axlar. Passar alla och kan göras som tex en del av en utbildnings/teamdag.

Kontorsyoga

Ett längre kontorsyoga pass (30-45 min) som fokuserar på att förebygger kontorsvärk. En lugnare yogaform som går igenom hela kroppen. Börjar med stols-yoga och jobbar oss upp till stående positioner som sträcker ut kroppen. Deltagarna har på sig vanliga kläder och klasserna kan utövas i ett vanligt mötesrum och/eller digitalt.

 

Global Yoga

Yogaform som även ges på gym och yogastudios. Deltagarna är ombytta och yogamattor används.

a) Hatha Yoga: yoga med olika positioner som tränar smidighet, kondition och styrka.

b) Slow Flow: yogapositioner som görs i ett mjukt flöde tillsammans med medvetet andetag.

c) Yin Yoga: lugn yogaform sittandes och liggandes. Fokuserar på djupare avslappning och återhämtning förbi musklerna in i bindväven. Tennisbollar för en myo-fascial release (muskel och bindvävsavslappning) kan även läggas till här för en djupare, roligare uppplevelse. Varje positionerna hålls i 3–5 min.

Mindfulness

Genom medvetna andetag och kroppskännedom ges en paus under arbetsdagen. Här guidas deltagarna i olika övningar som de sen själva kan ta med sig och praktisera. Mindfulness kan även kombineras med ovan erbjudande.

Varför?

Sidasih Yoga vill att yoga och mindfulness ska vara så tillgänglig som möjligt, för så många som möjligt på ett enkelt sätt. Yogan får de anställda att röra på en stillasittande kropp, bli medvetna om spänningar, uppmärksamma sitt andetag och låta hjärna ta en paus. På så sätt ger ert företag de anställda en hälsofrämjande stund och övningar de kan ta med sig i sin dag.

Egna erfarenheter av stress och kontorsvärk har gett personliga insikter om vad som krävs för att bibehålla ett hållbart arbetsliv.

När och hur?

Tjänsterna kan kombineras enligt era önskemål, tid och plats. Det kan vara ett event, teambuildning, ”kaffe paus” under möten, kvällsaktivitet. För kontinuitet en stående klass på plats eller digitalt tex varje/varannan vecka under 10 veckor.

Prisexempel (pris enligt offert), exkl moms 6%

  • 30 min digitalyoga för 1-15 pers 1200 kr

  • 30 min yoga på arbetsplatsen utan mattor 1-15 pers 2100 kr (exl milersättning)

  • 60 min yoga på Hälsans Hus inkl mattor och props 1-18 pers 3500 kr

  • 45 min utomhusyoga inkl mattor 1-15 per 3500 kr

bottom of page